Zorgverzekeringen

shape

Zorgverzekeringen

Je kunt via ons ook je zorgverzekering regelen. Op deze pagina lees je er meer over.

Basisverzekering (Zorgverzekeringswet): De basisverzekering is de verplichte zorgverzekering voor iedereen in Nederland. De zorgverzekeraars bieden basisverzekeringen aan, maar de dekking is wettelijk vastgelegd en is voor alle verzekeraars gelijk. De basisverzekering dekt de meest voorkomende medische kosten, zoals huisartsbezoeken, ziekenhuiszorg, medicijnen, en bepaalde paramedische zorg.

Premie: Elke zorgverzekeraar bepaalt jaarlijks de premie voor de basisverzekering. De premie kan variëren afhankelijk van de zorgverzekeraar en het pakket dat je kiest.

Eigen risico: Het verplichte eigen risico is € 385. Dit betekent dat je de eerste € 385 aan zorgkosten zelf moet betalen voordat de verzekering begint te vergoeden. Voor kinderen tot 18 jaar is er geen eigen risico.

Aanvullende verzekering: Naast de basisverzekering kun je een aanvullende verzekering afsluiten voor extra dekking, bijvoorbeeld voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en tandheelkundige zorg. De premie voor aanvullende verzekeringen verschilt per verzekeraar en pakket.

Eigen bijdragen: Voor bepaalde zorgkosten gelden eigen bijdragen. Deze kosten betaal je bovenop je premie en eigen risico.

Contracten en zorgaanbieders: Zorgverzekeraars sluiten contracten af met zorgaanbieders (bijvoorbeeld ziekenhuizen). Het is belangrijk om zorg te ontvangen bij zorgaanbieders waarmee jouw verzekeraar een contract heeft. Als je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder gaat, kunnen de vergoedingen lager zijn.

Het is aan te raden om jaarlijks je zorgverzekering te heroverwegen, omdat premies en voorwaarden kunnen veranderen. Kies een zorgverzekering die aansluit bij je persoonlijke zorgbehoeften en financiële situatie.

Voor particulieren klik hier om de verzekeringen te vergelijken, de premie berekenen en verzekering aanvragen. Voor zelfstandigen kun je hier de verzekeringen vergelijken, premie berekenen en de verzekering aanvragen.

Begin een chat
1
Hulp nodig?
Scan the code
Wormgoor Whatsapp
Welkom bij Wormgoor 👋
Mocht je vragen hebben dan zijn we ook via Whatsapp te bereiken tijdens kantooruren!